Hribi

Osovnik

Hribi : Osovnik

Hrib, ki se nahaja južno do Škofje Loke in meji že malo na Medvode se imenjuje Osolnik.

Je lepa sprehajalna pot in hrib ob enem, na katerega se je lepo povzpeti ob nedeljskem sončnem popoldnevu. Poti je več in so različne , od tipične gozdne poti, ki vodi v hrib, kakor tudi po prodnati cesti in po asvaltni se lahko odpravite na vrh. Odvisno od vremena katero izberete.

V nedeljskem izletu smo se pripeljali po cesti do znamenja, ki je na križišču nekje na sredi hriba, ter se potem peš po goznji poti odpravili na vrh. Kakšna izgleda pot in kako izgleda vzpon na vrh po tej poti, pa si lahko ogledate na video posnetku spodaj.

Se splača kadaj zaviti v naravo in premigati, po kosilu pa je prava izbira včasih lahko prav Osolnik.

Vrh Osolnika je na višini 858m. Je gora oziroma hrbi iz katerega boste imeli tudi lep razgled na eni strani na Škofjo Loko, na drugi strnai na Soriško polje in Medvode, ter vse do Šmarne gore. Na tretji strani pa je prav lep razgled proti Katarini in podobnim vrhom kot je Osolnik, ter si za naslednji izlet omislite katerega od njih.


Ogled sredje poti na Osolnik

Ta trasa na hrib Osolnik je primerna tudi za izlet z otroki. Gre za pot, ki je cca. 30 minut od vrha od tega izhodišča.

Na koncu je malo strmo, sicer pa enostavno. Le v zimskih časih je zadnji del bolj zahteven. Parkira pa se lahko na tem mestu kakor je izhodišče slikano ob križišči, kjer je znamenje.