Nega las in oljčno olje

Blog 2019 12 06

Gladki in negovani lasje ter oljčno olje

Veliko je bilo že napisanega o prednostih oljčnega olja tudi na temo lepote oziroma bolje rečeno lepotičenja.

Oljčno olje je dejansko balzam za suhe lase. Poznamo balzame take in drugačne tudi v supermarketih, oljčno olje pa je naravni balzam.

Ponavadi ga ljudje uporabljajo na način da ga nežno vmasirajo na konice las, ali pa ga dodajo tudi nekaj žlic v šampon. Pripomore potem pri zmehčanju in krepitvi las. Prav tako kot lase pomirja pa tudi razdraženo kožo.

Že za časa antične grčije so oljčno olje uporabljali tudi za nego kože in las. Če boste pogledali kdaj v sestavine negovalnih balzamov, boste med sestavinimi našli ponekod tudi oljčno olje. Prav posebej pa lasje potrebujejo posebno nego pozimi, ker so izpostavljeni nizkim temperaturam in spremembam temperature, ko preidemo v segrete prostore. Tako eno kot drugo za lase ni najboljše, zato se ljudje poslužujejo balzamov iz oljčnega olja oziroma uporabijo kar oljčno olje za nego v teh letnih časih.

Seveda, pa je tudi važno, da uporabljate vedno kvalitetno oljčno olje. Če se da čimbolj naravno, v kolikor ga kupujete in ne ravno nizkocenovno. Saj veste, cena je tudi del kvalitete. Vsaj tako so včasih rekli. Ker nekateri si kar težko predstavljajo kako poceni je lahko tudi kvalitetno.